Tips

Grofvuil

Grofvuil is groot, huishoudelijk afval dat niet in een vuilniszak past en géén schadelijke stoffen bevat. Zoals banken, stoelen, kasten, strijkplanken etc.

U kunt grofvuil zelf wegbrengen naar de milieustraat of het milieustation van uw gemeente. Als u zelf niet in staat bent om het grofvuil naar een milieupark te brengen, kunt u het grofvuil laten ophalen door uw gemeente, u kunt hiervoor een afspraak maken met uw gemeente. De gemeente stelt eigen eisen over het aanbieden van grofvuil op straat. Raadpleeg hiervoor de website van uw gemeente of neem contact met hen op. Zet het grofvuil op een goed bereikbare plaats zodat de vuilniswagen erbij kan, bijvoorbeeld aan de stoeprand of in een parkeervak. Let op: Niet te dicht bij een boom, lantaarnpaal of geparkeerd voertuig, omdat dit het afvoeren van het grofvuil belemmert.
Let u er op dat bij het verkeerd (onjuiste dag of te vroeg) aanbieden van grofvuil de gemeente maatregelen kan nemen en u mogelijk een proces-verbaal op zal leggen.

Overigens kunt u ook afval met schadelijke stoffen, zoals oude verfblikken en -emmers met resten, wegbrengen naar een milieustraat of milieustation in uw gemeente. Daar kunt u het afval gescheiden achterlaten.

Veilig wonen

Het is fijn om te weten dat uw woning veilig is en u met een gerust hart de deur uit kunt gaan. Daarbij is het verstandig goed op te letten bij het afsluiten van uw woning of appartement.

Enkele tips ter bevordering van de veiligheid voor het wonen binnen uw appartementencomplex

  • Laat geen vreemde personen met u mee naar binnen lopen.
  • Vraag bezoekers om toegang te vragen/krijgen via de bel of intercom/videofoon. Indien er niemand aanwezig is, hoeven de bezoekers ook niet naar binnen.
  • Let er op dat alle deuren die met een sleutel geopend moeten worden achter u sluiten, zodat ongewenste personen niet via openstaande deuren het complex kunnen betreden.
  • Kondig een vakantie niet aan via Social Media, inbrekers maken hier ook gebruik van.
  • U zou gebruik kunnen maken van een tijdschakelaar voor verlichting in uw woning, zodat in de avonduren lampen branden in uw afwezigheid.
  • Heeft u een aansluiting voor een buitenlamp bij de voordeur, of in de tuin? U zou een buitenlamp met een sensor kunnen bevestigen, deze zal dan aangaan bij beweging.
  • Sluit altijd uw deuren en ramen af wanneer u de woning verlaat, het overgrote deel van de inbraken wordt overdag gepleegd door gelegenheidsdieven. Is de poort van de tuin afgesloten?