Onze diensten

Bij het beheren van een VvE komen heel veel verschillende zaken kijken. Zonder ervaring en expertise loop je vaak achter de feiten aan en soms ook, onnodige, risico’s. Een beheerder kan u veel zaken en zorgen uit handen nemen, zonder dat u uw zeggenschap opgeeft. Van een eigenaar van een appartement kan men niet verwachten dat hij of zij op de hoogte is van alle wetgeving op het gebied van VvE’s. Ook op het gebied van onderhoud zal de gemiddelde persoon niet de benodigde deskundigheid hebben om te weten hoe, wat en wanneer iets moet gebeuren. Wij hebben zowel de kennis op financieel/administratief gebied als op technisch gebied in eigen huis.

Sommige VvE’s zijn niet actief, maar sinds 1 juli 2008 zijn alle VvE’s door de overheid verplicht actief te zijn en aan minimale vereisten te voldoen. Een slapende of niet-actieve VvE kan voor eigenaren veel problemen opleveren. Het risico op achterstallig onderhoud is groot en men kan uiteindelijk voor hoge kosten komen te staan. Bij verkoop van een appartement in een slapende VvE kan dit de verkoop ernstig vertragen en de vraagprijs laten dalen. Veel hypotheekverstrekkers willen kopers namelijk geen hypotheek geven wanneer u een appartement wilt kopen in een slapende VvE.

Wanneer er toch onderhoud plaats moet vinden moet iedere eigenaar ineens een bedrag storten. In de praktijk lukt dit niet altijd omdat sommige eigenaren niet een groot bedrag ineens kunnen betalen. Het activeren van een VvE voorkomt veel frustratie en zorgt ervoor dat alle eigenaren rustig kunnen genieten van hun woning.

Ons team beschikt over de benodigde kennis en ervaring om u de zorg voor het reilen en zeilen van de VvE uit handen te nemen en u waarnodig te adviseren en begeleiden.

De Jong Beheer biedt u de volgende diensten aan:

  • Financieel/administratief beheer
  • Technisch beheer
  • Opstarten nieuwe/slapende VvE

In principe hebben we een basispakket opgesteld waarin de meest voorkomende en meest belangrijke zaken zijn opgenomen voor een goed functionerende VvE; heeft u echter speciale wensen, een actief bestuur en/of andere commissies, dan passen wij dit aan om u op maat van dienst te kunnen zijn.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons geheel vrijblijvend voor een gesprek of vraag een offerte aan.